Bijzonder Nederland

Over historie, sagen en mystiek

Let op: Bijzonder Nederland gaat in 2013 verder als Verborgen Landschap! Bezoek de nieuwe blog op http://www.avalis.eu/verborgenlandschap/

zaterdag 3 januari 2009

Over deze weblog

Iedereen kent ze: die speciale plekjes die anders zijn dan andere plekken. Een mystiek bos, een oud kasteel of een groepje grafheuvels op de uitgestrekte heide. Of een weiland, waar op het oog niets meer te zien is. De naam prikkelt de fantasie. Er worden oude verhalen over verteld. Maar wat maakt zo'n plek anders? Waar komt die sfeer vandaan? Wat is de geschiedenis van zo'n locatie?

De weblog Bijzonder Nederland gaat op onderzoek uit. Wij proberen bezoekers op toegankelijke wijze kennis te laten maken met die bijzondere locaties in Nederland. We vertellen over de historie, de sfeer en de legenden.

Ter informatie, maar vooral ter inspiratie. Om zelf op onderzoek te gaan. Zelf de sfeer te proeven van de bijzondere plekken die Nederland rijk is. Onder aan elke post geven we daarom de volgende tips om zelf op belevingstocht te gaan:

Locatie


Een kaart van de locatie en zijn omgeving.

Toegang en Bereikbaarheid


Een korte routebeschrijving om naar de beschreven locatie te komen en informatie over de toegang van de locatie. Je vindt hier bijvoorbeeld informatie over openingstijden of toegangsprijzen.

Wanneer


Soms worden plekken nog bijzonderder als ze op het juiste moment bezocht worden. Hier geven we tips over tijdstippen waarop je het beste de locatie kunt bezoeken.

Tips


Wat moet je zeker niet vergeten te bekijken tijdens een bezoek? Wat is extra leuk om eens op te letten? Hier geven we tips over interessante of opvallende details op de locatie die het bekijken waard zijn.

In de omgeving


Om van het bezoek van een locatie een compleet dagje uit te maken, is het soms leuk om ook de omgeving te verkennen. Hier vind je tips over mooie of bijzondere plekken in de buurt van de besproken locatie.

Eten en drinken


Hoort òòk bij een dagje uit: even een kopje koffie of gezellig dineren. Als er in de buurt van de besproken locatie een leuke plek te vinden is waar je hiervoor terecht kunt, vermelden we dat hier.

Verblijf in de omgeving


Als de locatie wat verder van huis is of je wilt verschillende plekken in meerdere dagen bekijken, dan staan hier tips over overnachtingen in de buurt van de besproken locaties. Dit kunnen hotels zijn, bungalows of bed & breakfasts.

Meer lezen over de omgeving


Boekentips om je alvast in te lezen over de omgeving van de besproken locatie.

Meer informatie


Hier vind je weblinks naar interessante websites om verder te lezen over de besproken locatie of de omgeving.

2 opmerkingen:

pammyfaddis zei

Titanium Necklace Mens - TITNIA
Titanium necklace is a genuine and handmade necklace made of titanium. It's genuine and handmade in titanium scrap price a modern way. We where is titanium found like the titanium bar quality titanium curling iron and quality of the titanium nipple bars

Unknown zei

fs985 rockportshoesaustralia,rockportnz,rockportseilersko,rockportskor,rockportchaussures,rockportschuhe,rockportschoenen,rockportoutletortugal,rockporttr ds127

 

Archief

Laatste artikelen